Фото и рецепт: Елизабета Бети

Потребни состојки:

1 кг урда

300 г ореви сечкани

Магдонос сечкан

Гамбички

Постапка:

Мини бабурите (гамбички) се посолуваат и се оставаат да отстојат еден час, а потоа се полнат со урда измешана со ореви и магдонос. Се редат во тегли од кило, а потоа се прелеваат со мешавина од масло и бело вино во однос 50:50 (пола-пола).

Теглите се провриваат околу 5 минути за да се вакумираат.

Во урдата кој сака може да додаде и сечкано лукче.