Мајка ми никогаш не ги фрла капачињата…со нив прави неверојатни работи ВО ГРАДИНАТА…

Речиси сите ги имаме дома, а повеќето од нас едноставно ги фрлаат заедно сосе пластичното шише. Но, се поставува прашањето: зошто да не ги искористиме на корисен и креативен начин?

Ќе ви покажеме како дури и обичниот отпад може да послужи за одлична цел и да ве инспирира со идеите на луѓето кои пронашле интересни начини да ги користат овие едноставни пластични капачиња…

1. Потопување на семињата

Пластичните капачиња од шишиња можат да бидат одлични за натопување на семето пред садење. Тие се мали и компактни, што овозможува лесно складирање и организација.

Ставете ги семките на парче ткаенина на дното на капакот и прелијте го со одредена количина течност.

Овој метод гарантира дека сите семиња се третираат подеднакво и се засадени на иста длабочина во вашата градина.

2. Декорација на стари огради или тротоари

Шарени пластични покривки може да се користат за украсување на стари огради или како шарени декорации на тротоарите во градината. Наредете ги на креативни начини за да додадете боја и карактер на вашиот надворешен простор.

3. Шарена прекривка на маса

Замислете како би изгледала вашата маса доколку користите шарени прекривки како дел од декорацијата на масата за специјални пригоди или семејни вечери. Тие можат да додадат уникатен шарм и разиграност на вашиот аранжман.

Секој од овие примери покажува како навидум бескорисните предмети може да се трансформираат во корисни алатки или украсни елементи.

Дозволете овие идеи да ве инспирираат да гледате на обичните работи околу вас на нов начин и да најдете нова цел во нив.