Во Јапонија денес е многу популарно пиењето вода на гладен стомак, веднаш по будење. Полека, овој тренд се шири насекаде по светот, па дојде и кај нас. Научните тестирања на јапонските медицинари докажаа успечно лекување на следниве болести:

Главоболка, болки во телото, срцето, артритис, брзо отчукување на срцето, епилепсија, вишок на дебелина, бронхитис, астма, туберкулоза, менингитис, бубрези и уринарни болести, повраќање, гастритис, дијареја, хемороиди, дијабетес, запек, болести на очите, матката, рак и менструални нарушувања, уво- нос и грло болести.

Режим:

1. Веднаш по станувањето, пред да ги измиете забите, испијте 4 чаши вода по 160 мл.(постарите лица или оние кои претходно воопшто не пиеле вода, ако им е тешко да ја испијат оваа количина, треба да започнат со привикнување и постепено да ја зголемуваат количината додека да стасаат до 4 чаши)

2. Четкање на забите и миење на устата, по што не смеете ништо да јадете ни да пиете 45 минути.

3. По изминати 45 минути, можете да јадете или да пиете вообичено како што сте практикувале претходно пред режимот.

4. По оброкот, два часа не треба ништо да јадете ни да пиете.

На следнава листа ќе прочитате времетраење на режимот за одредени болести:

– Висок крвен притисок (30 дена)

– Гастритис (10 дена)

– Дијабетес (30 дена)

– Запек (10 дена)

– Рак (180 дена)

– ТБ (90 дена)

– Артритис (пациентите треба да го следат горенаведениот режим само 3 дена во првата недела, и од втората недела натаму – секој ден)

Овој третман нема несакани ефекти, но на почетокот на лекувањето можеби уринирањето ќе биде позачестено.

Пијте повеќе млака вода а помалку ладна, зошто ладната вода ќе ги стврдне мастите и ќе го отежне нивното варење. Јапонците и кинезите имаат обичај да пијат топол зелен чај со оброкот.

Сериозна забелешка за срцевите напади:

· Жените треба да знаат дека срцевиот удар не мора секогаш да дава симптом со болка на левата рака.

· Бидете свесни за интензивна болка во вилица.

· Првата болка не мора да биде во градите.

· Гадење и интензивно потење се исто така чести симптоми.

· 60% од луѓето кои имаат срцев удар, го доживеале додека спиеле.

· Болка во вилицата може да ве разбуди од спиење. Треба да бидете внимателни и да сте свесни. Испијте вода колку што можете.