Кога говориме за стапала и нозе, веднаш не асоцираат на сува кожа и испукани пети кои се најчест проблем. Погрешни чевли, недостиг на нега и грижа, нездрава исхрана, недостиг на хидратација во кожата и слично се најчестите причини за овие проблеми.

За чудо, лекот кој се состои само од три состојки ќе ги реши сите проблеми кои ги споменавме погоре, па дури и проблемите со проширени вени на нозете и волчјо око.

УПАТСТВО:

Направете мешавина од 250 мл – 70% алкохол и 10 таблети аспирин истолчени во прав и една лажичка куркума во прав. Оставете да отстои 1-2 дена.

Секој ноќ промешајте ја смесата па намачкајте ги нозете, а потоа завиткајте со памучна крпа и фиксирајте со пластична фолија, па облечете чорапи.

Оставете вака преку цела ноќ. Следниот ден измијте се, избришете ги нозете и намачкајте ги со масен крем или глицерин.