-Станува збор за смеса од три состојки, кои треба да се консумираат по една лажица дневно, половина час после оброк.

На Веселина Стевиќ и бил откриен миом (тумор) на матката. После извршениот преглед и дијагноза од лекарот, таа одлучила да се обиде со природна медицина.

До неа дошла информација за ефикасноста на природниот лек од алое вера, па одлучила да го примени на одредено време за да види дали ќе има ефект.

По извесен период, повторно отишла на преглед и останала во чудо. „По употребата на сокот од алое, миомите чудесно исчезнале“ – тврди оваа жена.

Станува збор за смеса од три состојки, која треба да се консумира трипати дневно по една лажица половина час после оброк.

Еве го рецептот:

„За лекување на онколошки болни на кои им е потребна посилна исхрана со многу витамини, им препорачувам смеса од 100 г сок од алое, измешан со 500 г мелени ореви и 300 г природен мед.“ – открива Веселина.

Смесата треба да се чува на ладно и темно место.

Инаку, билката алое вера е позната по своите лековити својства уште многу одмана, а забележано е дека ја користеле во медицински цели дури и Клеопатра, Аристотел, Александар Велики и кралот Соломон.

Позната е и мислата на Кристофер Колумбо:

„Постојат четири билки кои му се неопходни на човекот: пченица, грозје, маслинки и алое вера.

Првата храни, другата му дава радост на срцето, третата дава хармонија, а четвртата го чува здравјето на човекот.“

Во Индија оваа моќна билка се користи повеќе од 5.000 години бидејќи се верува дека помага во лекување на туберколоза, астма, чир на желудник, ревматизам, сите болести на женски репродуктивни органи па дури и рак.