Ова е прв патентиран природен лек во светот на рускиот билкар и исцелител G.I.Gluboki, а всушност претставува лек кој го користел и самиот Хипократ во неговите лечителни дејности: со помош на кората од калинка лекувал:

-Дизентерија, дијареа (и останати стомачни вируси), воспаление на слепо црево- за 5 часа.

-Салмонелоза- за 5 часа.

-Чир на желудникот- за 7 дена.

-Дисбактериозни црева- за 7 дена.

Не ја фрлајте кората од калинката. Исушете ја и чувајте во домашната аптека. Ова неверојатно средство помага при сите стомачни инфекции и ослободува од цревни пореметувања. Вистанска прва помош!

Чудесниот рецепт на рускиот исцелител G.I.Gluboki:

„Предлагам универзален природен лек, кој ефикасно ги инхибира сите патогени бактерии во целиот гастроинтестинален тракт, независно од сојот и мутацијата, вклучувајќи ги оние кои можат да се појават после стотици и илјада години.

На барање од читателите, го објавувам рецептот за приготвување на одварот и неговата примена“-изјавил G.I.Gluboki во декемви, 1999 г. во руското списание „Руски весник“, во статијата со наслов „Заборавениот Хипократ и лекување со билки“.

РЕЦЕПТ:

Односот на кората од калинка и зовриената вода мора да биде 1:20 за да се спечат можни контраиндикации (мачнина, главоболка и вртоглавици).

Во претходно загреана топла шолја или чаша, ставете 10-12 грама кора од калинка и прелијте со 200 мл зовриена вода. Покријте со тацна. Оставете да отстои 25-30 минути.

После тоа може да се пие. Кората не ја фрлајте (не се прецедува). Лекувањето е започнато. Чашата со одварот треба да стои покрај болниот.

Приготвувањето на одварот од сува кора од калинка, за сите наведени болести е иста. Но, примената за секоја болест е поинаква.

1.За лекување од 5 часа (дизентерија, дијареа, салмонелоза, тифус, колера, акутно воспаление на слепо црево), одварот се консумира на следниот начин:

Откако ќе отстои 25-30 минути, треба да се испие половината од одварот. Немојте да процедувате. Повторно поклопете со тацната.

Ако после 10 минути почувствувате олеснување и ви е подобро, значи во прашање е обичен пролив и неговото лекување е завршено. Можете слободно да излезете од дома, бидејќи проливот повеќе го нема.

Ако после 10 минути не почувствувате подобрување, значи дека кај вас станува збор за дизентерија, тифус, салмонелоза, силна дијареа или колера.

Потребно е да останете дома и после 3 часа да ја испиете и останата половина од одварот. Процесот на лекување продолжува во следните 3 часа, а оздравувањето се случува после 5 часа од почетокот на лекувањето.

2.За лекување од 7 дена (од чир на желудник, чир на тенко црево, колитис, дисбактериоза на цревата) се користи одвар од сува кора од калинка на следниот начин:

Откако ќе отстои 25-30 минути, одварот можете да започнете да го пиете. Во текот на денот да се испие половина (90-100 мл) одвар во 4 пати, во приближно еднакви порции и приближно еднакви временски интервали, по 20-25 мл.

Да се започне наутро на празен стомак, веднаш по будењето, а последната четврта доза, пред спиење.

Не треба да се пие одварот секој ден, туку секој втор ден:

1., 3., 5. и 7. ден се пие, а

2., 4., и 6. ден не се пие.

Тоа е доволно за целосно излекување. Ако сакате да продолжите со третманот, поради сигурно излекување од чир на желудникот, тоа можете да го направите после пауза од една седмица.

Запамтете: Во процесот на лекување- одварот не се цеди. За време лекувањето- не смеете да консумирате алкохол. Односот на кората од калинка и водата е 1:20. Ова е важно!

Суштината на лекувањето се состои во тоа што во целиот гастроинтестинален тракт се уништуваат сите патогени бактерии а здравите остануваат.

​​