Нашите предци имале големо искуство со лечење на различни болести со помош на народната медицина.

Сите тие рецепти се пренесувале од колено на колено низ генерациите, па еве сега и ние имаме можност да испробаме некои од рецептите.

Сакаме да ви предложиме уште еден народен и мошне ефикасен рецепт за лечење ангина и воспалено грло, кој гарантире брз опоравок, во полесните случаи дури за 4 часа!

– 80г сомелени семки од ким, се преливаат со 200мл вода и се варат 15 минути.

– Ке добиете густа растеглива маса, која личи на талог од кафе.

– Процедете и додајте уште 50 мл вода, па повторно ставете на оган, до зовривање.

– Тргнете од оган и додадете 1 лажица жесток алкохол, коњак, виски, ракија…

Лекот е спремен!

Пијте секои 30 минути по 1 супена лажица.

Веќе после 2 часа, болката во грлото полека ќе се намалува и голтањето ќе стане полесно.

После 4 часа, може да се заврши третманот.

Во потешки случаи, може да се пие и подолго.

Овој напиток се препорачува на оние, кои имаат чести проблеми со настинки, воспалено грло или ангина.