Проблемот со маснотии во делот на и околу стомакот ги измачува речиси 90 проценти од луѓето, особено жените чија дополнителна мака е пост поридилното враќање на телото во форма која некогаш ја имало.

Безбројните диети кои се појавуваат и луѓето ги држат во надеж дека ќе си помогнат, го решаваат проблемот само краткотрајно, но и парцијално.

Имено, при секоја диета, најпрво, почнуваат да се топат мускулите.

Па така, доколку оние што биле на диета, а притоа немале физичка активност, најчесто ослабуваат неколку килограми, но салото на стомакот и целулитот остануваат. Изгледот на телото може да биде уште полош.

Салото околу стомакот, може да значи или да алудира и на зголемено ниво на холестерол во крвта, триглицериди и замастен црн дроб.

Следниот рецепт припаѓа на оние од народната медицина и вреди да се проба:

Потребни состојки:

100 грама суви сливи

1 литар вода

ПОСТАПКА:

Рецепти со суви сливи сигурно сте слушнале многу, но ова е нешто поразлично.

Зошто? Затоа што, пред да ги изблендирате сливите, треба да ги ставите во тегла со вода и 7 дена да стојат во фрижидер.

Потоа ги блендирате и пиете по две чаши сок (околу 500 милилитри) наутро.

Она што е сигурно е тоа дека овој напиток ќе ја подобри вашата перистралтика, а успешното празнење значи здравје за организмот.

Оние кои го консумирале овој напиток, велат дека во комбинација со вежбање, им помогнал да го намалат салото околу стомакот.