Еве што се случува во текот на еден ден кога ќе изедете 6 чешниња печен лук

Кога јадете лук, неговата моќ е толку силна што дури и после 24 часа нашето тело реагира на оваа моќна храна. Тоа се забележува кога се применува во диетите за слабеење или при консумирање како природен лек приготвен за лекување на одредени болести.

Што се случува во вашето тело кога јадете печен лук или кромид?

1 час: Во првиот час лукот се вари во желудникот и станува храна за телото.

2- 4 часа: Помага во борба против слободните радикали и постоечките канцерогени клетки во нашето тело.

4- 6 часа: Метаболизмот на организмот започнува да ги користи придобивките од лукот и го активира процесот за отстранување на вишокот течности, како и да ги топи складираните масти во организмот.

6-7 часа: Антибактериските својства на лукот се активираат по патувањето на неговите состојки низ крвотокот.

6-10 часа: Во овој период хранливите материи веќе ја извршиле својата функција во клетките, па така, лукот заштитува од оксидација.

10-24 часа: Откако ќе се дигестира (во првиот час), лукот во вашето тело го започнува процесот на длабинско чистење, вклучувајќи ги следните процеси:

-регулација на нивото на холестерол;

-чистење на артериите и го заштитува организмот од срцеви проблеми;

-го намалува и подобрува нивото на крвниот притисок;

-ја зголемува природната заштита на организмот и го зголемува имунитетот;

-во процесот на чистење, лукот помага во отстранување на тешките метали од вашето тело;

-помага за подобрување на цврстината на коските;

-лукот помага да се отстрани уморот, поради неговата голема нутритивна содржина;

-ги подобрува атлетските способности;

-помага за одржување на долговечноста на клетките.

Претходна статијаЕве како влијае врз здравјето поместувањето на часовникот нанапред (Летно сметање на времето)
Следна статијаСКАНДАЛОЗНО: Иста крв, различни резултати во различни лаборатории – граѓаните исплашени и збунети