Едноставен рецепт како да го ферментирате млекото и да добиете ЦВРСТ ДОМАШЕН ЈОГУРТ…Кога ќе ја превртите чашата – не паѓа…Еве што ви е потребно:

ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

2 литри домашно млеко
2 лажици пченкарен скроб
2 лажици цврст јогурт за маја

ПОСТАПКА:

Во голем број рецепти можете да сретнете состојка наречена „цврст јогурт“, а која има конзистенција на кисела павлака, но сепак малку се разликува.

На сите ни е познато како се закиселува кисело млеко, па дури и кисела павлака, но овојпат Селим од Турција ни откри како да направиме цврст јогурт кој можете да го сечете со нож.

Пишаниот рецепт со сите детали и тајни можете да го прочитате на линкот ОВДЕ (или подолу), или да го погледнете видеото ОВДЕ.

Тајната за правење на јогурт како камен, се крие во оваа лажица – никој не го знае ова