Дали сте слушнале дека кромидот во народот се смета за “лек против седум болести”? И така е. Звучи неверојатно, но со помош на кромидот можете да воспоставите нормална работа на штитната жлезда! Ова е едноставна, но многу ефикасна метода.

Од античките времиња се знае дека кромидот ја чисти кожата, ги убива бактериите, помага во прочистување на крвта, а како резултат на фосфорната киселина.

Наш предлог е да го испробате овој метод, како помош при лекување на тироидната жлезда.

За ова ќе ви треба еден кромид!

Пред спиење, исечете поголема главица кромид на половина и почекајте да пушти сок од двете половини.

Со кружни движења измасирајте го вратот со двете половини од кромидот во областа на тироидната жлезда.

Трагите од сокот од кромид не ги бришете, туку одете на спиење. Во текот на ноќта, тој благотворно дејствува на тироидната жлезда, за нејзина правилна функција.

Уште подобро, направете облога:

Исцедете сок од кромид на памучна крпа и ставете ја крпата околу вратот. Ако е можно, преспијте со оваа облога.

Исто така, можете да ставите половинки кромид и во чорапите.