Со оваа диета се симнуваат 9 килограми доколку лицето уредно се придржува кон упатствата. Алкохолот строго е забранет, кафето се пие без шеќер а салатите се зачинуваат со лимон. Ако не се наведени количините-може да се јаде неограничено.

Диетата доведува до промена во организмот и во текот на следните три години, ако јадете нормално, нема да дојде до трупање на нови вишок килограми.

МЕНИ ПО ДЕНОВИ

ДЕН 1

Појадок: кафе без шеќер

Ручек: 2 варени јајца, спанаќ (со многу малку сол)

Вечера: 1 поголем стек (или 3 мали бифтеци на скара), зелена салата и сиров целер

ДЕН 2

Појадок: црно кафе без шеќер и 1 пециво (ѓеврек, кифла)

Ручек: 1 голем стек, зелена салата и овошје по избор

Вечера: варена шунка

ДЕН 3

Појадок: кафе без шеќер и 1 пециво

Ручек: 2 варени јајца, салата, домати

Вечера: варена шунка, зелена салата

ДЕН 4

Појадок: црно кафе без шеќер и 1 пециво

Ручек: 1 варено јајце, сиров морков, швајцарско сирење

Вечера: овошје и јогурт

ДЕН 5

Појадок: морков со лимон и кафе

Ручек: варена риба и домати

Вечера: 1 стек на скара, зелена салата

ДЕН 6

Појадок: кафе и пециво

Ручек: пиле на жар

Вечера: 2 варени јајца и свеж морков

ДЕН 7

Појадок: чај со лимон

Ручек: стек на жар, овошје по избор

Вечера: по избор, што сакате

Од 8.ден диетата се повторува и трае уште една недела. Потоа е дозволено да се јаде нормално.