Кај некои жени се случува потполно да им изостане менструацијата или таа да биде многу оскудна, да трае само ден или два, иако тие девојки се наоѓаат во најдобрите години. Причините за неплодност може да бидат и од поинаква природа, па така, за јавноста е познат случајот на девојката која на 23 години никогаш немала менструација, бидејќи на двегодишна возраст паднала врз електрична греалка и поради тоа никогаш вистински не станала жена.

Во текот на двегодишната пракса – сме се среќавале со различни случаи, кога девојка не може да забремени поради некоја одамнешна настинка и воспаление на органите за репродукција, што е едноставно “невидливо” и за најсовршените медицински уреди – објаснува парапсихологот Зоран Петровиќ.

Треба да се истакне и фактот – дека еден или повеќе предвремени и несакани абортуси (пометнувања) може да предизвикаат кај жената потполно исти симптоми како и црната магија. За среќа, таквите негативни влијанија може да се отстранат со помош на молитва, исповед и пост. Многу е потешка ситуацијата кога дошло до ерозија на грлото од матката. Поедини жени многу лесно и релативно често забременуваат, но никако не успеваат да го задржат плодот, што е исто така една од можните последици на наведените причини.

“Да им се сотре семката” – или намерно прекинување на семејната лоза

Црна магија се прави и за неплодност на брачен пар, за да немаат деца, односно потомци, па на тој начин се прекинува нивната “лоза”. Постојат бројни случаи во кои медицинските наоди “велат” дека со жената е се’ во ред, додека мажот, на пример, боледувал од заушки или има намален број на сперматозоиди, односно проблеми со нивната подвижност, па поради тоа не можат да имаат деца.

Бременоста која се јавува како последица на вештачко оплодување, породувањето со помош на царски рез, “излегувањето” на детето од мајчината утроба наопаку или замотување на папочната врвца око вратот на детето – несомнено укажуваат на присуство на црна магија (можеби не во сите случаи, секогаш има исклучок, но, во повеќето).

Бебе кое ќе се роди со папопчна врвца околу вратот однапред е предодредено дека ќе изврши самоубиство околу 16 до најдоцна 27 година од својот живот.

Исто така, бебињата кои ќе се родат модри во лицето или телото, за жал, со магиски ритуали се предодредени да не живеат подолго од три децении или дека после навршување на третата деценија страшно ќе се мачат со најбрутални болести низ животот.

И во двата случаја децата треба да се исчистат од магиите со одење кај соодветни лица за тоа, езотеристи, никако кај селски гатачи или непроверени селски лица кои можат само да ја влошат состојбата – советува Зоран Петровиќ.

Можеби, најдобро е да се побара помош во Црквата од соодветни свештени лица, кои со световни тајни и молитви ќе успеат да го заштитат детето.