Д-р Митов ја промовираше својата книга првенец, “Водич за долговечност”

Многу популарниот доктор Александар Митов, особено актуелен стана во последната година, со своите јавни настапи во електронските медиуми, неговиот информативен портал, како и на социјалните мрежи. Но малкумина знаат, дека д-р Митов е идеен творец и реализатор на многу успешната кампања за здрав начин на живот, која Владата на Република Македонија, во два наврати ја реализираше изминатите години.

Нашата соработка со Д-р Митов трае подолго време и тој за НМД во многу наврати има пишувано едукативни текстови кои со задоволство беа прифатени од нашите читатели, токму поради неговиот лесен, разбирлив и интересен стил на објаснување на темите од областа на медицината, здравата храна, здравиот начин на живот.

Токму на идентичен начин, во негов стил, д-р Митов ја напиша и својата книга првенче, “Водич за долговечност”, своевиден прирачник кој секој треба да го има дома, а кој ќе му биде насока како да се храни, каков стил на живот да негува, а преку доследно придржување кон советите да си го подобри здравјето и продолжи животот. Д-р Митов оди уште подалеку. Тој во својата книга инсистира на “лекување” на најзастапените болести на денешнината, преку вистинскиот начин на исхрана и животен стил.

Токму на ова се задржа и еден од воведниците на промоцијата на книгата, Битолскиот новинар Пеце Стефановски, кој му се заблагодари на Д-р Митов, бидејки, како што напомена самиот, со неговите совети, за краток период, успеал да намали педесет килограми од својата телесна тежина.

Искрено ви го препорачуваме овој прирачник, “Водич за долговечност”, а на Д-р Митов му посакуваме да му се множат книгите, настапите, да ја продолжи хуманата мисија со која помага на многумина.

Во продолжение погледнете ја галеријата од фотографии и видеото од настанот:

Петар П.

Фотографии и видео: Калина Трпеска

Претходна статијаПита со готови кори која ќе ве освои по првиот залак
Следна статијаСите ние од викенд се враќаме здебелени, само поради неколку грешки