Се приготвува многу брзо и лесно, па ниту ненајавените гости нема да можат да ве затечат неспремни, секогаш е тука гибаницата со сирење.

Потребни состојки:

  • 500 г сирење
  • 5 јајца
  • 200 мл јогурт
  • 200 мл газирана вода
  • 150 мл масло
  • 2 ½ лажички сол (по потреба)
  • 500 г дебели кори за пита

Постапката погледнете ја во видеото: