Оваа моќна мешавина особено им се препорачува на лица со слаб имунитет, кај недостиг на апетит, за опоравување после операција и тешка болест, успешно ја регулира цревната флора, ги уништива штетните бактерии во организмот и го спречува нивното размножување…

Потребни состојки за оваа мешавина:

  • 100 г боровинки
  • стаклена тегла од 300 мл и
  • мед

Мешавината е потребно да отстои 7 дена на темно место, а потоа секое утро да се консумира пред појадок по една полна лажица.

Погледнете го видеото: