Ако се нафатил бигор на ВЦ шолјата, еве како најлесно ќе го отстраните на сосем природен начин

Обично кога подолго време отсуствуваме од дома, кога ќе се вратиме ја затекнуваме ВЦ шолјата во неред, со нафатен бигор и мувла. Ова често е случај со викендиците.

Но покрај упорното триење со четката, овие дамки и бигорот никако не можат да се отстранат. Меѓутоа, пронајдовме еден генијален трик кој не е токсичен и не чини скапо, а сепак е ефикасен и делува. Со овој едноставен трик ќе ја исчистите тоалетната шолја на сосем природен начин.

За овие упорни дамки главниот виновник е „тврдата“ вода. Таа во себе содржи многу минерали, како што се бигор, калциум и силициум диоксид.

Иако редовно ја чистите ВЦ школката, дамките и натаму остануваат, а употребата на разни хемикалии неповолно влијаат врз вашето здравје, посебно на децата.

Наместо да трошите часови и часови во чистење, погледнете ја снимката подолу, и ослободете се од досадните дамки кои сигурно ги имате дома.

За почеток е потребно да ја исфрлите целата вода од ВЦ школката, а потоа внатре да истурите оцет. Земете тоалетна хартија, натопете ја во оцетот, па залепете ја околу школката (како што ќе видите на снимката).
Вака нека преноќи, потоа истријте со четката, а резултатот ќе ве изненади!

Коментар на Сузана Атанасова:

”Pred spienje vo wc soljata isturam dve paketcinja pecivo i alhoholen ocet i taka stoi do izutrina potoa so cetkata od wc to iscistam se sto ima na dnoto od soljata izleze.”

Погледнете го видеото:

Претходна статијаОваа билка се верува дека носи среќа и позитивна енергија во домот, а освен тоа е многу украсна
Следна статијаЧичока: спречува дијабетес, помага слабеење, ги лекува цревата