Ако некој се сеќава што е ОВА нека напише во коментар! Младите генерации веројатно не знаат за што служи

-Тоа беше неопходна направа без која, на пример, животот во војска не можеше да се замисли.

„Нож„ за конзерви, отворач за конзерви. Тоа беше неопходна направа без која, на пример, животот во војска не можеше да се замисли.

Денес ретко кој кој ја користи, ја заменија некои други, модерни, пософистицирани и попрактични направи.

Loading...

За користењето на ова нож потребна е голема спретбост, издржлив палец и еластичнен рачен зглоб.

Тешко се започнува, но кога еднаш ќе се „фати“ ритамот на сечење, постапката оди брзо и за кратко време капакот на конзервата може да се отвори и да се ужива во внатрешноста…

Сепак, има и такви луѓе кои на ова ноже со носталгија се сеќаваат, бидејќи ги потсетува на едно среќно време, на младоста… А некои дури и се’ уште го произведуваат.

Дури и во некои огласи може да се ниде на продажба на вакви старински отворачи за конзерви, за многу евтина цена…

Loading...