Ќе се изненадите од овој лесен вкус во кој се ужива.

Потребни состојки:

500 мл слатка павлака
500 мл кисела павлака
150 г шеќер
160 г чоколадо
10 издробени или мелени бисвити
малку дробени лешници, бадеми, ореви

Постапка:

Изматете го шлагот, додадете кисела павлака и шеќер, па добро измиксајте.

Растопете го чоколадото на пареа.
Во еден сад ставете 1/3 од кремот, наросете третина од мелените бисквити, лешници, ореви и бадеми.

Можете да користите само еден вид јаткасти плодови или комбинација од нив. Додадете и половина од растопеното чоколадо.

Повторно ставете смеса од шлаг и павлака, па повторете ја постапката со бисквити, лешници и чоколадо.

Ставете ја преостанатата смеса од шлаг и павлака. Оставете преку ноќ добро да замрзне.

Пред послужување извадете ја 15-тина минути, полесно да се сече.
Послужете со чокладен прелив, овошен прелив или нешто по ваш вкус.