72-годишен човек доживеал ремисија на болеста (се излекувал од рак) со пиење на ОВОЈ чај

Чајот од глуварче делува врз клетките зафатени со карцином на тој начин што тие се распаѓаат во рок од 48 часа, а истовремено ниедна здрава клетка во организмот не заболува.

Оваа неправедно запоставена билка често се смета за плевел, а има толку многу лековити својства: потребно е само да се набере од чиста почва, далеку од сообраќај и загадување.

Иако нашите баби порано правеа сируп од глуварче знаејќи дека содржи лековити супстанции, она што сигурно не го знаеле е дека коренот од глуварчето може да им помогне на заболените од рак.

Научниците од Универзитетот Виндзор во Канада, откриле дека оваа билка делува „подобро“ од хемотерапија бидејќи таа ги „убива“ сите клетки, а глуварчето делува само на клетките зафатени со карцином.

Покрај диуретските својства, поттикнува лачење на жолчен сок, го чисти црниот дроб, помага при алергии и го намалува холестеролот. Содржи многу важни витамини и минерали како што се витамин Б6, тиамин, рибофлавин, витамин Ц, железо, калциум, калиум, фолна киселина и магнезиум.

Содржи и до 535% од потребниот внес на витамин К и околу 110% од препорачаниот дневен внес од витаминот А. Тоа се сите факти за оваа билка кои се познати веќе со години.

Но, новите истражувања фрлија сосема ново светло врз глуварчето.

ЧУДОТВОРЕН ЧАЈ ОД ГЛУВАРЧЕ

На Универзитетот Виндзор во Канада било спроведено иницијално истражување на Одделот за хемија и биохемија, а резултатите даваат нова надеж за болните од карцином. Откриено е дека коренот од глуварчето ефикасно ги „убива“ клетките зафатени со карцином, но без никакви последици по останатите клетки во организмот.

Чајот од глуварче делува врз зафатените клетки кои започнуваат да се распаѓаат во рок од 48 часа. Континуираните третмани со корен од глуварче можат да уништат поголем дел од клетките зафатени со карцином, а поради овие неочекувани резултати, истражувачите добиле дополнителна поддршка да продолжат со истражувањето на оваа чудотворна билка.

Џон ди Карло, 72-годишен човек кој лично се уверил во лековитоста на глуварчето, поминал низ интензивни и „агресивни“ хемотераписки третмани во текот на три години, пред да го отпуштат лекарите дома за да ги помине последните денови од животот со своето семејство.

Со оглед на тоа што лекарите имале се помалку алтернативи во пронаоѓањето на функционално решение во борбата против неговата болест, му било предложено да пие чај од глуварче, како последна сламка за спас. После само 4 месеци, овој човек доживеал ремисија на болеста (делумно или целосно повлекување на болеста).

КАКО СЕ БЕРЕ КОРЕН ОД ГЛУВАРЧЕ?

На пролет или во есен кога целата енергија е содржана во коренот. Глуварчето, односно неговиот корен треба да се извади од земјата внимавајќи притоа да не дојде до негово оштетување и губиток на неговиот сок.

Коренот вадете го од еколошка чиста средина.

КАКО СЕ ЧУВА КОРЕНОТ ОД ГЛУВАРЧЕ?

Како лек, коренот од глуварче може да се користи во свежа состојба или сув. Ако сакаме да го сочуваме коренот од глуварче, потребно е истиот да го исушиме.

Пред сушењето, коренот треба внимателно да се излупи и да се исечка на помали парчиња. После тоа, коренот се суши на свеж воздух. Распостелете го на суво и ладно место со добар проток на воздухот.

Коренот се суши во период од 3 до 14 денови, а ќе препознаете дали е исушен кога ќе го протриете низ прсти. Сувиот корен од глуварче ги задржува своите лековити својства и до една година, ако се чува добро затворен во стаклена тегла, на суво и темно место.

Претходна статијаПијте го ова 40 дена секое утро – ќе се чувствувате дваесет години помлади
Следна статијаОгромен процент од пациентите со рак, имале проблеми со забите (ВИДЕО)