УБЕДЛИBО НАЈBКУСНА ТОРТА…Плазма страчатела која лесно се прави во тенџере…
Рецепт, фотографија и видео презентација на Томислав Џукиќ од „Томина Кујна” – Плазма страчатела торта која се обожува.
Тортата пред сè е брза, затоа што нема печење во подготовката ако се одземе делот со ладењето за што се потребни неколку часови.
Инаку, лесно и едноставно се прави, а ќе ве освои со вкусот, како и со изгледот. Еве што ви е потребно:
ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:
1 литар млеко,
200 мл вода,
3 кесички желатин,
200 г кристален шеќер,
500 мл слатка павлака,
300 г плазма кекси во парче,
200 г рендано еуроблок чоколадо (чоколадото кое е слепено со бела тенка табла и чоколадна табла).
ПОСТАПКА:
Плазма страчатела торта – убедливо највкусната торта која многу лесно се приготвува во тенџере
Видеото погледнете го ОВДЕ.