Дома Тагови зошто е важен селенот

Таг: зошто е важен селенот

За оваа билка ретко се говори, а има многу лековити својства,...

Селен (Levisticum officinale) е високо повеќегодишно растение, единствениот вид од родот Levisticum од семејството Apiaceae. Може да порасне до 1,8 - 2,5 м. Стеблата...

За овој минерал ретко се говори: 8 моќни улоги на селенот...

Селенот е есенцијален микронутриент, односно минерал во траги кој е исклучително важен за нашето здравје! На нашиот организам му е многу потребен за создавање на...