Дома Тагови Тодорова сабота

Таг: Тодорова сабота

Денеска се прави Тодоречка погача и се вари пченка за здравје...

Тодорова сабота е празник кој се празнува за време на Велигденскиот пост и е посветен на Светиот Теодор Тирон, односно се одбележува споменот на...

ПОСНА ПОГАЧА СО ЛУК И ОРЕВИ (за Тодорова сабота)

Потребни состојки: 400 г брашно (300 бело + 100 интегрално) + за поросување и месење 50 мл маслиново масло + за премачкување ½ лажичка шеќер 20 г свеж...