Дома Тагови Свети Козма и Дамјан

Таг: Свети Козма и Дамјан

ВО НЕДЕЛА РАЗБУДЕТЕ СЕ СО ОВИЕ ЗБОРОВИ: Празник на Светите Чудотворци,...

Целиот свој живот го посветиле на лекување на болните и добробит на човештвото и никогаш не зеле ниту една паричка, па поради тоа се...

УТРЕ РАЗБУДЕТЕ СЕ СО ОВИЕ ЗБОРОВИ: Празник на Светите Чудотворци, болните...

Целиот свој живот го посветиле на лекување на болните и добробит на човештвото и никогаш не зеле ниту една паричка, па поради тоа се...

Утре ги славиме чудотворците Козма и Дамјан, а оваа молитва со...

Лекарите и здравствените установи ги слават како заштитници на својата професија. Празникот на светите бессребреници Козма и Дамјан православната црква и верниците го одбележуваат на...