Дома Тагови штитна жлезда

Таг: штитна жлезда

ОВА СЕ ЗНАЦИ ДЕКА ШТИТНАТА ЖЛЕЗДА НЕ ФУНЦИОНИРА КАКО ШТО ТРЕБА:...

Штитната жлезда со облик на пеперутка која е сместена во предниот дел од вратот, може да има дра-матично влијание врз бројни телесни функции. Ако...

ДОМАШЕН ЛЕК ЗА КОСА ПРИ ОПАЃАЊЕ ПОРАДИ ПРОБЛЕМ СО ТИРОИДАТА...

Хашимото е едно од најчестите нарушувања на тироидната жлезда кое се јавува кај еден на 100 па-циенти. Болеста ја открил и опишал јапонскиот лекар...

Жолчката од јајце помага во лекувањето на штитната жлезда, еве како

Раните симптоми за дисфункција на штитната жлезда речиси се незабележливи, па дијагнозата во првата фаза е невозможна. Затоа, многу е важно да водите сметка...

За силни коски и здрава штитна жлезда: Користете ги лушпите од...

Калциумот има голем број важни функции во работата на организмот. Освен што помага во создавање на коскена маса со што спречува појава на остеопороза,...

Природен лек за јазли на тироидеа – според билкарот Мартин Најдовски

Тироидната жлезда е мала но многу важна жлезда со форма на пеперутка, а сместена во основата на вратот. Таа излачува хормон познат под името...

ОД ТИРОИДАТА СÈ ЗАПОЧНУВА: Хормоните, претераната дебелина или премалку килограми (природен...

Овој вкусен напиток содржи голем број состојки кои ја стимулираат работата на тироидната жлезда, а истовремено е вистинска ризници од витамини, минерали и антиоксиданти. Рецептот...

Дознајте како да го направите напитокот кој ја лекува штитната жлезда

Од желади можете да направите напиток кој е сличен на кафе, кој има исклучително поволно дејство врз штитната жлезда. Треба да си направите залиха...

4 причини зошто ви се ладни дланките и стапалата: тоа е...

Ладните прсти на рацете и нозете се многу честа појава особено кај жените и не мора да значат ништо посебно. Меѓутоа, ова може да...

Ако сте жена над 35 години, ова се знаци дека се...

Штитната жлезда со облик на пеперутка која е сместена во предниот дел од вратот, може да има драматично влијание врз бројни телесни функции. Ако сте...

Собрал желади, ги сварил како кафе и добил лек за болест...

Дали знаевте дека желадот има лековити својства? Дознајте како да направите напиток кој ја лекува штитната жлезда. Од желад можете да направите напиток сличен...