Дома Тагови селен билка

Таг: селен билка

За оваа билка ретко се говори, а има многу лековити својства,...

Селен (Levisticum officinale) е високо повеќегодишно растение, единствениот вид од родот Levisticum од семејството Apiaceae. Може да порасне до 1,8 - 2,5 м. Стеблата...