Дома Тагови прстен

Таг: прстен

Како да измерите притисок со линијар, конец и прстен

Луѓето отсекогаш немаа апарати за мерење на притисок, па нашите стари вака правеа... Секако, најпрецизно е да се мери притисокот со живин апарат, но често...

Еве каков ритуал треба да направи немажена девојка во четврток навечер

Според народните верувања, прстенот не го чува само бракот туку и привлекува љубов таму каде што ја нема. Ако има некаде немажена девојка, нека...

Разведени сте? Сетете се кому сте ја давале бурмата да ја...

Прстенот од рака не се дава никому да го пробува, особено невестата не ја дава својата бурма. Тој брак нема успее и ако веќе...

Некои го вадат прстенот од покојникот – ЕВЕ за што се’...

Оние кои поседуваат ваков прстен го чуваат како најголема тајна и никогаш не признаваат дека за успесите кои ги нижат во животот, може да...