Дома Тагови Петолебие

Таг: Петолебие

Петолебие за здравје, среќа и бериќет – се носи во црква,...

Петолебието се прави на Вечерната богослужба спроти празникот кој го славиме, во спомен на Христовото чудо кога со петте леба нахранил пет илјади луѓе,...

Петолебие за здравје, среќа и бериќет – се носи во петоците...

Фото и рецепт: Јованка Ана Ризовска Петолебието се прави на Вечерната богослужба спроти празникот кој го славиме, во спомен на Христовото чудо кога со петте...