Дома Тагови лек за егзема

Таг: лек за егзема

ПАСТА ОД СОДА БИКАРБОНА: Делува кај егзема за пет дена

Егзема (дерматитис) е хронично воспаление на кожата. Се проценува дека 3-7% од популацијата имаат некаков вид на егзема, а кај повеќе од 70% од...

Маслото од глуварче е лек за отоци и цисти, артритис, гихт...

Кај нас повеќе е познат медот, односно сирупот кој се приготвува од цветовите на глуварчето, а во последно време луѓето сè почесто го користат...

Егземата е подмолна болест која го нарушува квалитетот на животот: јас...

Егзема (дерматитис) е хронично воспаление на кожата. Се проценува дека 3-7% од популацијата имаат некаков вид на егзема, а кај повеќе од 70% од...

Жена со егзема по целата кожа, се излекувала од лековитиот извор

-Лековита вода блика над селото Ситово. Локалното население тврди дека лекува кожни болести и штити од болести кои најчесто доаѓаат во староста. Според легендата, на...

Го знам лекот за егзема: Пријателка ме замоли да ви го...

Дерматит или егзема е општ термин кој опфаќа повеќе кожни болести. Зборот дерматит потекнува од грчкиот јазик и значи воспаление на кожата. Дерматит е алергиска реакција предизвикана од специфини...

Руса трева: одличен чистач на црн дроб, канцер на матка, егзема,...

Росопас  или Руса трева како лек се користи во народната медицина веќе илјадници години. Најмногу е позната како природно средство за лекување на брадавици....