Дома Тагови Југославија

Таг: Југославија

ОМИЛЕНИОТ КОЛАЧ НА ТИТО: Колач со ореви и чоколадо со неодолив...

Фантастичен колач преполн со ореви и чоколадо. Се нарекува Титов колач или Титова торта, веројатно затоа што бил негов омилен колач. Лесно се приготвува...

Дали се сеќавате на пионерската заклетва од времето на Југославија?

Последната генерација пионери во Југославија положи заклетва во 1989 година на 29 ноември. Недолго после тоа државата започна да се распaѓа, а луѓето меѓусебно...

Жените во Југославија имаа магични моќи: Она што тие го знаеја,...

Тие можеа сè. Ништо не им беше тешко – работеа и му се радуваа на тоа што го работат. Некогаш одамна во Југославија, луѓето живееја...

Животот во Титова СФРЈ: Кога работникот беше господин…

Историјата говори дека работниците никогаш во пракса (барем во времето на социјалистичките земји) не биле воздигнати на таков пиедестал на кој биле во Југославија. Тогаш...

БУТИК ЗА ДЕЦА "ЈАКОВ"