Дома Тагови епидемија

Таг: епидемија

ГРИП: Кога ќе имаме епидемија и каков ќе биде вирусот?

-Епидемија на грип се нарекува поради големиот број заболени и долгото траење на сезоната на грипот, а не поради мутацијата на вирусот. Еднаш штом...

Во Србија е прогласена епидемија од морбили – еве кои се...

Едно дете од 10 болни деца од морбили добива инфекција на внатрешното уво и едно од 20 добива пневмонија. Едно на 1000 добива енцефалитис, а...