Дома Тагови бршлен

Таг: бршлен

БE3 OПEPAЦИJA: Cпасете ги вените со обичен бршлен

Голем број жени, но и мажи cтpaдаат од воспаление на вените и проширени вени кои најчесто последица од предолго стоење на нозе поради работните...

Ако залепите лист од чувар куќа на стапалото и преспиете со...

Ова е проверено ефикасен рецепт, бидете упорни и ќе се ослободите од еден голем проблем со кој многумина се среќаваат а тоа е здебелување...

Листот од бршлен во мали количини лекува полипи, бубрези, првут, атеросклероза

Луѓето кои имаат валгус на стапалото, обично имаат болни калуси и тврда кожа, со што имаат големи потешкотии при одењето. Добро иситнети четири свежи листови...

Оваа билка носи здравје и пари во вашиот дом

Оваа билка уште се нарекува „ѓаволски бршлен„ или „цвеќе на парите“, а се смета дека носи среќа. Epipremnum aureum е попозната по својата способност...