СВИНСКИОТ ВРАТ се распаѓа кога ќе го испечам вака…месото е меко како локум…

За да подготвите свински врат, треба да знаете дека печењето на 1 кг свински врат е околу 1 час. Така што, ако месото коe треба да го испечете тежи 3,5 кг, тогаш го печете онолку часови колку што тежи, односно 3,5 часа.

Во продолжение прочитајте како да го подготвите најсочното свинско кое се топи во уста како локум. Еве што ви е потребно:

ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

3,5 кг свински врат,
1-2 лажици сол,
1 лажица вегета,
2-3 лажици свинска маст,
200 мл вода,
1,5 кг компири или по желба (прилог).

ПОСТАПКАТА опишана во детали можете да ја прочитате ОВДЕ:

СВИНСКИОТ ВРАТ се распаѓа кога ќе го испечам вака, само се одвојува месото и е меко како локум

Видеото можете да го погледнете ОВДЕ.