СНИКЕРС ТОРТА КОЈА СЕ ТОПИ ВО УСТА…Состојките секогаш ги имам в кујна и ја правам за 15 минути…Еве што ви е потребно:
ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ (за калап со пречник од 20 см):
3 јајца,
80 г шеќер,
80 г брашно,
20 г какао прав,
50 мл млеко,
30 мл масло,
1 прстофат сол,
1 голема лажица прашок за печиво.
ЗА КРЕМ:
400 г крем сирење,
150 мл неутрална павлака 33% мм,
1 голема лажица ванилин шеќер,
25 г шеќер во прав.
ЗА СЛОЈОТ ОД КАРАМЕЛ:
150 мл неутрална павлака,
150 г шеќер,
50 г путер,
1 прстофат сол и
100 г кикиритки
ЗА ГЛАЗУРА: 130 г чоколадо, 50 мл неутрална павлака, 40 г кикирики.
ПОСТАПКАТА опишана во детали можете да ја прочитате ОВДЕ:
Видеото можете да го погледнете ОВДЕ: