ШЕХЕРЕЗАДА…Најубавата ПОСНА ТОРТА за секакви пригоди…

Сѐ што треба да направите за тортата е да ги соедините одделно состојките за кремот, да го растопите чоколадото и да го изматите шлагот.

Потоа, се редат бисквитите, се премачкуваат, и така сѐ до крај додека да го потрошите сиот материјал. Еве што ви е потребно:

ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

1 литар вода,
200 г шеќер + 5 лажици,
120 г пудинг со вкус на карамела (3 кесички),
200 г посен шлаг,
250 г посен маргарин,
50 г шеќер во прав,
200-300 г чоколадо,
20 парчиња петит бисквити (4×5 – за еден ред, вкупно се прават 4 реда),
5 лажици масло,
малку сок по избор (портокал, фанта) или растително млеко за натопување на бисквитот

ПОСТАПКАТА опишана во детали можете да ја прочитате ОВДЕ:

ПОСНА ШЕХЕРЕЗАДА ТОРТА: Ја направив за роденденот на свекрва ми и ми рече дека повкусна не јадела

ПОСНА ШЕХЕРЕЗАДА ТОРТА: Иста по вкус како обичната, само што е поевтина, а секој бара уште по едно парче