Потребни состојки:
100 г шеќер
200 г путер/маргарин
100 г чоколадо за готвење
4 лажици брашно
1 прашок за печиво
4 јајца
За крем:
200 г чоколадо за готвење (или нутела)
500 мл слатка павлака
1 лажица шеќер
Постапка:
Жолчките изматете ги со шеќерот, додадете растопени и изладени путер и чоколадо, па брашно помешано со прашок за печиво и на крај снег од белки (белките измешајте ги полека и внимателно со лажица).
Печете во тепсија 20х35 см на 180 см околу 20 минути (проверете со чепкалка).
Фил: слатката павлака загрејте со шеќерот на тивко, тргнете на страна па додадете го искршеното чоколадо и мешајте додека да се растопи.
Печениот бисквит избоцкајте го со виљушка на неколку места и додека е топол прелијте го топлиот крем.
Кремот е доста редок но нема потреба да се микса или да се додава било што друго, зошто кога ќе излади ќе се стегне.
Колачот прво се лади на собна температура, а потоа се става во фрижидер најмалку 5 часа добро да излади и да се стегне.