ПОСНИ ОБЛАНДИ…ШЕСТ БРЗИ РЕЦЕПТИ, одличен вкус, а можете да правите и комбинации…Еве што ви е потребно:

РЕЦЕПТ 1: Посни двобојни обланди со чоколадо, бисквити и ореви. ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

5 листа обланда,
250 мл вода,
250 г маргарин,
150-200 г шеќер,
200 г ореви,
250 г посни мелени бисквити,
120 г посно чоколадо.

РЕЦЕПТ 2 – БРЗИ ПОСНИ ОБЛАНДИ Со суво овошје, кокос и ореви. ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

200 мл вода,
325 г шеќер (може и помалку, по вкус),
250 г посен маргарин,
100 г посно чоколадо,
300 г посни бисквити,
50 г кокос,
100 г мелени ореви,
100 г суво грозје (или друго ситно сечкано суво овошје),
75 г сечкани ореви.

РЕЦЕПТ 3 – ПОСНИ ОБЛАНДИ – еден од моите омилени славски колачи, со плазма и ореви. ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

200 мл вода (или млеко доколку не постите),
250 г посен маргарин (или путер),
150-200 г шеќер,
250 г посни мелени бисквити,
150 г ситно сечкани ореви и
1 големо пакување обланди.

РЕЦЕПТ 4 – Чоколадни и посни, готови за само 15 минути. ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

400 мл вода,
400 г шеќер,
200 г мелени посни бисквити,
100 г чоколадо за готвење,
125 г маргарин и
1 пакување обланди

РЕЦЕПТ 5 – Јадро обланди (посни) – со суви смокви, суво грозје и ореви. ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

500 г суви смокви,
200 г суво грозје,
400 г шеќер,
200 мл вода,
250 г мелени ореви,
4 листови обланда,
250 г маргарин,
250 г шеќер во прав

РЕЦЕПТ 6 – ФИГАРО ОБЛАНДИ СО ГРИЈАЖ: Се прави за 15 минути, се топи во уста. ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

2 листови обланда,
600 г шеќер,
250 г посен маргарин,
300 г посни мелени кекси (плазма бисквити или било кој друг посен кекс по ваш избор),
100 г мелени ореви,
250 г сечкани ореви и
150 мл вода.

ПОСТАПКАТА опишана во детали и видеата од подготовките можете да ги погледнете ОВДЕ:

ШЕСТ ПОСНИ ОБЛАНДИ: Брзи рецепти, одличен вкус, можете да правите и различни комбинации