Потребни состојки:
550 г шеќер
250 г маргарин
150 мл вода
2 штангли чоколадо
2 лажици мед
150 г сечкани ореви
150 г кршени бисквити
200 г мелени бисквити
2 листа големи обланда
Постапка:
Шеќерот растопете го на оган да се карамелизира, тргнете од оган и додадете 250 г маргарин, 150 мл вода, 2 штангли чоколадо и 2 лажици мед.
Вратете на тивок оган убаво да се растопи, па додадете 150 г кршени и 200 г мелени бисквити.
Кога малку ќе излади премачкајте ја смесата врз еден лист обланда, поклопете со втор лист и со нешто тешко оптеретете одозгора.
Сечете следниот ден.
Фото и рецепт: Милена Џурџевиќ