Потребни состојки:
3 јајца
15 лажици шеќер
15 лажици брашно
100 мл масло
200 мл млеко
1 прашок за печиво
За прелив:
200 мл млеко
15 лажици шеќер
50 г чоколадо
180 г путер/маргарин
2 ванилин шеќер
3 лажици какао во прав
Постапка:
Јајцата изматете ги со шеќер, додадете брашно помешано со прашок за печиво, млеко, масло и се’ рачно измешајте. Истурете во тепсија премачкана со путер и наросена со малку брашно.
Печете на 200 степени околу 20 минути. Сварете прелив од млеко, шеќер, путер, какао во прав и чоколадо. Топлиот колач додека е во тепсија исечете го на коцки и прелијте го одозгора со чоколадниот прелив.