Целата е со креамасти пудинзи, се топи во уста!
Потребни состојки:
6 јајца
6 лажици шеќер
3 лажици масло
1 лажица какао
2 лажици презла
3 лажици брашно
1 прашок за печиво
Крем:
15 лажици шеќер (5+5+5)
1,5 литар млеко (500 мл+500 мл+500 мл)
2 пудинзи од ванила
2 пудинзи од лешник
2 пудинзи од чоколадо
250 г путер/маргарин
За глазура:
100 г чоколадо за готвење
250 мл слатка павлака (хопла)
Постапка:
Изматете ги белките, додадете шеќер, жолчки, масло, презла, какао, брашно и прашок за печиво. Печете 30 минути на 150 степени.
Крем: Измешајте 5 лажици шеќер и 2 пудинзи од ванила со малку млеко одвоено од 500 мл млеко.
Остатокот оставете го на оган да зоврие, па сварете крем. Истото направете го со пудинзите од лешник и чоколадо.
Значи, секој вид на пудинг се приготвува од 500 мл млеко и 5 лажици шеќер. Путерот поделете го на 3 дела.
Кога кремите ќе изладат во секој додадете по 1/3 путер. Пудинзите премачкајте ги преку кората, а боите редете ги по ваша желба. Одозгора ставете глазура.
Глазура: 250 мл слатка павлака ставете на оган, па кога ќе зоврие тргнете од оган и додадете кршено чоколадо.
Промешајте додека чоколадото целосно да се растопи. Прелијте преку колачот.
coolinarika.com