Потребни состојки:
120 г црно чоколадо
120 г шеќер
120 г путер
220 г бисквити
За подмачкување:
½ лажица путер
За глазура:
220 г црно чоколадо
За украсување:
20 г чоколадо и малку мелени бисквити или ореви
Постапка:
Калапот подмачкајте го со путер и обложете со хартија за печење.
Искршете ги бисквитите на поситни парчиња.
Путерот пенесто изматете го заедно со шеќерот, па додадете растопено чоколадо и матејќи додадете јајце. Додадете ги искршените бисквити и добро промешајте со лажица, па истурете во калапот, израмнете и оставете во фрижидер да излади најмалку три часа.
Прелијте со глазура од растопено чоколадо па оставете на собна температура.
Украсете со рендано чоколадо и мелени ореви.