Дома Тагови улкус

Таг: улкус

Лек против хелико бактерија која предизвикува чир во желудникот

Хеликобактер пилори (ХП) – грам негативна бактерија во облик на спирала која предизвикува инфекција во дигестивниот тракт. Хеликобактер пилори предизвикува повеќе од 90% од...

Диета од нутриционист специјално направена за чир на желудник, хијатална хернија...

Оваа диета е наменета за пациенти со чир на желудник, дуоденум, ерозивен и хронични гастритис и дуоденитис, рефлуксна болест на хранопроводот (ГЕРБ) и хијатална...