Дома Тагови убод од инсекти

Таг: убод од инсекти

Добар совет од пчелар при убод од стршлен, еве што прво...

Убодот од стршлен е многу б олен, но во повеќето случаи не е толку к обен како што повеќето мислат. Главно се појавува благ...

Го намалува отокот, црвенилото и чешањето предизвикано од комарци и други...

К аснувањата од инсекти предизвикуваат локална реакција на кожата, бидејќи во кожата инј-ектираат материи кои понекогаш може да бидат и о тровни. Главната карактеристика на...