Дома Тагови ружа

Таг: ружа

Џуџестите ружи доминираат оваа година во градините, но и на терасите:...

Пролетта е идеално време за уредување на дворовите, балконите и терасите. Големината на просторот не го условува задоволството, па и оние помалите можат соодветно...

Ако ви се закачи гранче – некој е вљубен во вас,...

Ако пред врата најдете сламка со клас, тоа значи дека ќе ви дојде некој маж на гости, а сламка без клас – гостинка. Кај разни...

Не е само убава и мирисна – ружата лекува многу болести

Редовното вдишување на нејзиниот мирис влијае позитивно врз женските хормони, доведувајќи до интензивен раст на естрогенот. Од сите цвеќиња ружата особено пленува. Но, таа не...