Дома Тагови несреќа

Таг: несреќа

Дали знаете зошто не треба да станувате на лева нога? Прочитајте!

Кај разни народи, па така и кај нас, уште од древни времиња се задржале некои таканаречени претскажувања кои денес главно се сметаат за суеверие....

Зошто некои носат облека наопачки и што прават за да привлечат...

Во народните верувања задолжително постои носењето на облека, најчесто гаќи, превртени наопачки. Повеќето ова го прават за да доживеат некое пријатно изненадување, а некои...

Гревови: кога девојка не може да се омажи – виновна е...

Сите ние сметаме дека младешките љубови се нешто низ кој секој треба да помине. Некогаш имаат среќни краеви и завршуваат со брак, но некогаш...

Овие работи носат несреќа во домот – ослободете се од нив!

Ова е список на работи од кои треба да се ослободите и кои според некои народни верувања влијаат негативно врз вашата среќа: ЦРНА ВЛЕЗНА ВРАТА Никако...