Дома Тагови лековита вода

Таг: лековита вода

Чудото од Делчево: Лековити извори од чија вода многумина се излекувале...

-Чудотворните свети води во делчевско лекуваат од многу болести. Народните верувања велат дека во близина на село Тработивиште, оддалечено десеттина километри од Делчево, сместена на...

Се случуваат чуда: Лековитиот бунар и моштите на светецот Јоаникиј Ракотински...

Јоаникиј Ракотински (1839 – 24. I 1940) е македонски архимандрит, учител, лекар и православен свештеник. Во текот на својот живот служел во манастирот св.Илија...

На сон ѝ се јавил глас кој и порачал да оди...

Трајанка од Прилеп си имала мака и откако на сон ѝ се јавил глас, одлучила да го послуша и да го исполни барањето од...

Источен Петок – Балаклија: се отвораат „Богородичните води“, кои имаат голема...

“Според црковната и  народната традиција на овој ден се отвораат „Богородичните води“, кои имаат исклучително голема лековита моќ. Таков свет извор се наоѓа и во...

Петочко водиче, лековита вода: на Сашо му се сонило овде да...

-Света Петка е селска црква во тетовското село Беловиште. Се наоѓа во живописен предел во месноста Петочко Водиче, во непосредна близина на Беловишките водопади. До...

СМРДЛИВА ВОДА – лекува бубрежни болести, стомачни заболувања и целиот уринарен...

“Смрдлива вода” е локалитет чија вода лечи стомачни заболувања, уринарниот тракт и бубрежни болести. Најпосетуваниот туристички локалитет во општината е Смрдлива Вода. Живописната природа ќе...

Лек за неплодност-водата што извира во Сливнички манастир, а кој ниту...

Сливничкиот манастир е манастирски комплекс кој се наоѓа на 3 km од истоименото село Сливница во падините на Баба Планина, Македонија. Манастирката црква (Црква...

На слепа девојка и се сонило каде да копа за да...

Некаде на 12 километри одалеченост од Кочани, се наоѓа еден убав манастир Свети Пантелејмон. Во близина на овој манастир се наоѓа едно симпатично село...