Home архива ПОСНИ КИФЛИ..Меки како памук, остануваат свежи дури и следниот ден…

ПОСНИ КИФЛИ..Меки како памук, остануваат свежи дури и следниот ден…

ПОСНИ КИФЛИ..Меки како памук, остануваат свежи дури и следниот ден…

Има ли нешто поубаво од тоа кога кујната ќе замириса на штотуку испечени кифлички?

Овие посни памук кифлички се вистинско уживање за сите сетила – не само што изгледаат украсно и привлечно, туку имаат и неверојатен вкус, пишува НМД.

Сочни, меки како памук, тие ја задржуваат својата свежина дури и следниот ден.

Совршени за секоја прилика, овие кифлички ќе ве освојат со својата едноставност и неодолив шарм. Подгответе се да ги изненадите вашите најблиски со овој фантастичен рецепт!

Потребни состојки:

– 850 г брашно + 2 лажици
– 500 мл вода
– 100 мл масло
– 1 лажица шеќер
– 1 коцка свеж квасец (42 г)
– 1 лажица сол
– 1 прашок за печиво
– 100 г посен мајонез
– околу 100 г маргарин

Корисни алатки:

Миксер за тесто, цена ОВДЕ. Комплет сад со алатки за тесто, цена ОВДЕ. Миксер, цена – ОВДЕ. Кујнска вага, цена ОВДЕ. Калап за печење, цена ОВДЕ. Калап за ферментирање тесто, цена ОВДЕ. Огноотпорни ракавици и силиконски кујнски алат, цена ОВДЕ. Силиконска шпатула, цена ОВДЕ. Нелепливи калапи за печење леб, цена ОВДЕ. Метално тенџере со капак, голем капацитет, цена ОВДЕ.

Кујнски крпи, цена ОВДЕ. Садови со капаци во разна големина, цена ОВДЕ. Нелепливи 3 силикони, цена ОВДЕ. Кутија за колачи, цена ОВДЕ. Жица за матење, цена ОВДЕ. Нож за сечење леб, цена ОВДЕ.

ПОСТАПКАТА детално опишана преку фотографии можете да ја прочитате ОВДЕ:

Деталите од постапката можете да ги погледнете во видеото ОВДЕ: