ВКУПНО Потребни состојки:

1 литар млеко

12 лажици густин

8 лажици шеќер

200 г путер/маргарин

500 мл слатка павлака

300 г чоколадо за готвење

Бисквити за основа

Постапка:

За бел крем:  

200 мл млеко + 800 мл зовриено млеко

12 лажици густин

8 лажици шеќер

200 г путер/маргарин

*сварете како за пудинг (200 мл млеко изматено со густин додадете во 800 мл зовриено млеко со шеќер), па кога ќе излади додадете изматен путер.

За црн крем:

300 г чоколадо за готвење

500 мл слатка павлака

*загрејте ја павлаката на оган, но да не зоврие, па додека е топла додадете чоколадо искршено на коцки и мешајте за да се растопи и соедини.

редење:

Во подлабока тепсија наредете бисквити малку натопени во млеко, па врз нив ставете бел крем, а одозгора црниот крем.

Оставете преку ноќ убаво да излади во фрижидер.