НОВА ВЕРЗИЈА БРЗИ ГОНЗАЛЕС…Најкремастиот, најсочниот, најчоколадниот и највкусниот колач колач…

„За љубителите на добри, сочни колачи кои се топат во уста, ова е вистински погодок. Денес го направив и веднаш се изеде,“ вели Сања. Еве што ви е потребно:

ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ ЗА ПАНДИШПАН:

3 јајца,
150 г шеќер,
130 мл масло,
150 мл млеко,
150 г брашно,
30 г какао,
14 г прашок за печиво,
18 г ванилин шеќер.

ЗА ПРВИОТ ПРЕЛИВ Е ПОТРЕБНО:
150-200 мл млеко,
2 лажици шеќер,
3 лажици какао во прав,
30 мл стопен путер.

ЗА ВТОРИОТ ПРЕЛИВ:
200 мл слатка павлака,
160 г темно чоколадо,
1 лажица нутела или некој друг крем по желба.

ПОСТАПКА:

Ако го сакате колачот „Брзи Гонзалес“, овој е за нијанса повкусен – само што го направив го изедовме, толку е сочен и со два прелива