Пилешко месо во кремаст сос од печурки
Ова јадење е вистински спој на нежно пилешко месо и богат, кремаст сос од печурки, кој ќе ги задоволи дури и најпрефинетите вкусови.
Со внимателно одбрани состојки и едноставна подготовка, ова јадење е идеално за секојдневен ручек или посебна прилика.
Следете ја оваа професионална постапка и уживајте во раскошниот вкус што ќе ја разбуди вашата кулинарска страст, пишува НМД. Еве што ви е потребно:
Потребни состојки
За главното јадење:
– 2 парчиња пилешки филети
– 20 г путер
– 15 мл масло за пржење
– НМД
За валање на месото:
– 16 г брашно
– 2 г црвен пипер
– 2 г кромид во прав
– 2 г лук во прав
– по вкус сол
– по вкус црн пипер
За сосот од печурки:
– 1 главица црвен кромид
– 3 чешниња лук
– 200 г печурки
– 1-2 пиперки
– 200 мл црвено вино
– 2 г кари
– 2 г куркума
– 250 мл слатка павлака
– по вкус копар
За гарнир:
– 500 г компири
– 6 г сол
– 1 морков
– 20 г путер
– 100 мл млеко
– по вкус зелен кромид
– по вкус сол
– по вкус црн пипер
ПОСТАПКАТА опишана детално заедно со видео прилогот можете да ја погледнете ОВДЕ:
Најмекото пилешко месо во кремаст сос од печурки…Вкусно и лесно јадење











